Navigatie
Aangesloten bij:


zaterdag 2 augustus
Tot morgen!

17.38 uur
Ronald komt er ook aan, 30 km uit. PT is binnen.
XT is aardig binnen de tijd gebleven. Had gedacht dat het niet zou lukken...
18 meter heeft 89 en 86 km/uur gevlogen
XT heeft ongeveer 100 km/uur gevlogen


17.16 uur,
18 meter is binnen, het wachten is nog op PT en XT, op koers beginnen de cumuls wat miner te worden. De wind begint aan te trekken van een bui die ons vanuit zuid nadert. Het zal erom hangenof we nat worden of niet, richting het wedstrijdgebied is het nog schoon.

PT komt er aan! 30 km uit.

Denk dat Ronald ongeveer 70 km uit is.

17.04
XTC gaat schakelen

16.45 uur
Nog 10 minuten en dan is Steven waarschijnlijk als allereerste thuis, hij was dan ook wel als eerste gestart, maar goed, toch altijd leuk :-)

16.36 uur,
Steven zit in de buurt heeft nog 200 meter nodig om thuis te komen, zit op 600 meter. Wel spannend dus.

18 meterklasse bijna finalglide, 1800 meter..

Steven heeft een metertje..

16.11 uur
Iedereen is onderweg en het weer zier er vooralsnog goed uit, de sterkere ontwikkeling waar misschien buin kunnen ontstaan lijkt het wedstrijd gebied net te schampen in het ZO. We zullen zien wat de dag gaat brengen.
Steven is als ÚÚn van de eerste weggegaan, misschien dat dit iets leuks oplevert vandaag. Ronald is uiteindelijk ook weggekomen, toen hij over de startlijn ging vlogen er nog een aantal rond de 600 meter hoog....
De minimum aftsand voor Ronald is 200 km, vliegt hij met 100 km/uur dan is hij om kwart voor zes thuis, dat is voor Poolse begrippen laat. Ondertussen groeien de cumulus al aardig door. Er zal links of rechts nog wel een buitje vallen vanavond..

Familie Termaat in vol ornaat aanwezig, nu moet het goed gaan!
(filmpje)

15.25 uur
!5 en 18 meter is al weg. de open klasse heeft het moeilijk, hun startpunt ligt 10 km west van het veld, in het blauwe gat....
Daar ontstaan nu pas de eerste cumultjes. Onderweg is het voorlopig goed weer. Het is de vraag of er buien ontstaan aan het einde van de dag.

14.54 uur
now we are talking: de eerste 2 meter bel is gevonden!

14.41 uur
Alles hangt, drie, vier gaggles bij het veld, basis 1050 meter, zicht is goed verbeterd. Matig stijgen, heb nog niemand meer dan een meter horen noemen.
Cumultjes komen weer wat dichterbij..

14.17 uur
Dank je "Hiemstra"!.
Steven vliegt ondertussen, hij kon mooi aansluiten dus hij heeft niet veel verloren qua tijd

14.00 uur
De opdrachten staaan er weer in.


13.46 uur

Westen van Leszno hangt hoge bewolking wat ervoor zorgt dat er tussen het goede weer en de hoge bewolking precies boven Leszno een blauw gat hangt, dwz daar zit (waarschijnlijk) geen thermiek.
Hopelijk komt iedereen goed weg!

Ik hoor net van PT dat hij precies boven Heineken Grond zit te draaien met 0,1 m/s...

13.22 uur
Ja hoor!
De motoren worden gestart, de bewakers van de weg komen eraan, zal het dan toch gaan gebeuren??

13.00 uur
Iedereen staat startklaar in de grid, de snuffelaar vliegt en ik hoor af en toe iets onverstaanbaars en dan metrki, of zoiets. Er zullen dan vast stijgwaarden en basishoogte worden doorgegeven.á

Het weer op dit moment, richting oost, het wedstrijdgebied , begint erop te lijken, alleen de basis is nog laag, de cumuls zien er wat waterig uit (zit waarschijnijk nog niet voldoende stijgen onder) en het zicht zou wat beter kunnen.á
Een veeg teken is dat de sleepkisten nog niet naar de grid zijn gegaan, dat betekent dat het op dit moment nog niet goed genoeg is.

9.05 uur
Daar zijn we weer!
Een grijze ochtend nog, maar de voorspellingen zijn zodanig dat over een uur of 2 de zon weer gaat schijnen. Het normale ritme weer vandaag, mannen zijn aan het gridden, TC meating 9.45 uur.
PC-Met geeft onweer al vanaf 14.00 uur, ook voor Leszno Topmeteo denkt dat het zuid van Leszno blijft hangen.
mmmmm.... in elk geval de tenten maar goed dicht doen als er gevlogen gaat worden.

Ondertussen zijn Caroline en Anouk Termaat aangekomen met Dillen Bruil. De laatste gaat Mathijs vervangen, die over 2 dagen vertrekt naar Venlo om daar zijn ophalers kwaliteiten ten toon te spreiden. Voor de ingewijden: VVO 4 is nog niet helemaal af..... ;-)
Ook de Ritz de Luy is voor een weekendje overgekomen, Frans heeft haar van het vliegveld van Poznan gehaald.

Het weer ziet er voor de rest van de periode voorlopig redelijk uit, het "gewone mensen" weerbericht geeft voor elke dag zonnetjes met bewolking (behalve de maandag). Wat de thermische condities zijn is dan nog wel afwachten. We hopen op natuurlijk nog wel op een paar mooie, echt Poolse zweefvliegdagen. dwz hoge basis, goed zicht, mooi wolkenstraten zodat de piloten mooie lange vluchten kunnen maken.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Volg WK Zweefvliegen
Montlu├žon


Verwerkingstijd: 0.01 seconden