Navigatie
Aangesloten bij:


Filmpje
30-07 dag 4
15.44 uur
Pfff... XTC 25 km uit. vlgs Ronald is hij éénnalaatste,
Wel jammer dat je door de omstandigheden (als laatste weggesleept worden) en het snel wisselende weer waarschijnlijk (want dat weten we pas later) een slecht resultaat hebt.

Maar goed, we wachten de resultaten af, voor Heineken Grond was het een enereverend dagje in elk geval, ...

15.42 uur
Van Ronald nog geen gehoor. De bui vanuit het westen schuift wat meer naar Oostelijke richting, ik ben bang dat Ronald daar nog last van zal hebben :-(

15.27 uur
71 gaat schakelen, Francois is binnen.
XTC gaat schakelen.
1R final Glide

15.25 uur
FRancois ligt voor , geeft goede info door aan de 18 m klasse over het laatste stuk.
Hij komt er nu aan.

Ik zie Ronald alleen maar rond de 800 - 900 meter vliegen, of het moet steeds toeval zijn als ik op Glider Tracking kijk.
Bedankt Hrank of Ben H voor de opdrachten erin, scheelt voor mij veel denkwerk.

15.15 uur
omg wat zit ik hier te stressen, west van het veld ziet het er niet uit vanwege een vette bui. De cirrus daarvan hangt boven het veld. Noord van Leszno hangen buien, het oplijn punt zit er net wel, net niet in. 
Steven: alles mislukt vandaag wat ik doe...
van Ronald nog niets gehoord, hij zit in de laatste sector 70 km van Leszno
Jeroen, Jelmer en Francois zitten (bijna) op final glide.
Ondertussen ruimen we op Heineken Grond alles een beetje op. Misschien gaat het zo regenen.

14.30 uur: Opdrachten nu ook op GliderTracking


13.56 uur
Gil, wat weer spannend! Voor mij op de grond in elk geval wel.
De satelietbeelden laten zien dat het gebiedje met overontwikkeling naar het noorden wegtrekt. Ronald is al wel gestart maar laag, en heeft de radio even uitgezet. Maaaarrrr....., dat is mijn idee aan de hand van de satelietplaatjes, het zou kunnen zijn dat Ronald door zijn late start wellicht langer in het betere weer kan vliegen. Degene die eerder zijn gestart zijn dit onderweg ergens tegen gekomen, wie weet!

13.21 uur
Iedereen is gestart behalve Ronald, die heeft pech: hij startte als laatste terwijl het al dicht begon te trekken, hij zit nu op 800 m in de regen terwijl de rest van zijn klasse al weg is......
In het zuidelijk deel van het wedstrijdgebied lijkt de overontwikkeling wat minder te zijn.

11.45 uur

En daar gaan we weer! Eerste kisten hangen alweer.
Er worden weer buien verwacht dus weer een originele AAT van 2.00 uur.
DE mannen hebben  er wer zin in! Wat ik vanochtend vertelde over het feit dat één misrekening in zo'n korte vlucht grote invloed heeft op het resultaat, dat geldt natuurlijk ook andersom, één keer een 4 meter bel en je bent spekkoper!

Tijdens de briefing was ook Loek Boermans aanwezig die ons allemaal uitnodigde voor de ope ing van het OSTIV congres vanavond. Waarschijnlijk zijn we wel op tijd terug vanavond. Ik kan me niet voorstellen dat de vliegers met deze voorspelling al te laat terug willen zijn.


Opdrachten 30 juli: 15m, 18m, open

Goedemorgen allemaal!

Alweer een lekker zonnetje en bloedheet. Maar we klagen niet, beter zon dan regen. Degene die het weer een beetje gevolgd hebben, hebben kunnen zien dat Polen steeds vrij is gebleven van grote ellende, regelmatig aan het einde van de dag onweer, maar geen frinten die blijven hangen e.d.. Als je nu kijkt dan zie je dat er enorm veel trope vanuit het ZW komt maar op één of andere manier is het hooggebergte dat op de Pools Tsjechische grens ligt een natuurlijke barrière. Laten we hopen dat die vandaag zijn werk ook nog doet.
Voor morgen ziet het er slecht uit, daarna lijkt het erop dat we weer hetzelfde weerbeeld hebben als afgelopen week.

De dag van gisteren:
Resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven helaas. Toch hoef ik de mannen niet op te beuren, peptalk is (nog) niet nodig. zoals al eerder gezegd is op een korte opdracht van 2 uur één fout al desastreus voor de punten. Dus ook al vlieg je niet slecht, één missteek, één zwakkere bel en je bent af voor de dag. Maar dat geldt ook voor de anderen, dus.... we blijven doorgaan! En gaan natuurlijk in elk geval voor weer een dagoverwinning.

De dag van eergisteren
Nu pas tijd om daar nog iets over te zeggen.
Het eindigde dus met een enorm onweer op het veld, iedereen behalve Steven konden nog voordat het echt losbarstte nog thuis komen. Het laatste belletje van Ronald was net te weinig voor Steven om thuis te komen. Ondertussen was er zo'n muur van water tussen het veld en Steven dat Steven besloot te holden totdat de bui voorbij was. Een open klassevlieger die er wel doorheen ging kwam in de stromende regen en 200 meter zicht puur op GPS binnen "vallen"een normale landing kon je het niet noemen. Ondertussen was hij wel de finishcirkel binnengevlogen, de (helaas magere) punten waren in elk geval al binnen). Ondertussen moesten we op Heineken Grond alles ontruimen wilden we onze spullen droog houden.  Uiteindelijk kon Steven in een klein venstertje veilig het veld halen. Maar goed ook, want even later zat het veld weer potdicht, een uur later kon Steven de kist afbreken..


De bijgevoegede foto van Steven met flits op
de achtergrond is illustratief voor de situatie.


29-8 dag 3
De dag van gisteren.
Nu pas tijd om daar nog iets over te zeggen.
Het eindigde dus met een enorm onweer op het veld, iedereen behalve Steven konden nog voordat het echt losbarstte nog thuis komen. Het laatste belletje van Ronald was net te weinig voor Steven om thuis te komen. Ondertussen was er zo'n muur van water tussen het veld en Steven dat Steven besloot te holden totdat de bui voorbij was. Een open klassevlieger die er wel doorheen ging kwam in de stromende regen en 200 meter zicht puur op GPS binnen "vallen"een normale landing kon je het niet noemen. Ondertussen was hij wel de finishcirkel binnengevlogen, de (helaas magere) punten waren in elk geval al binnen). Ondertussen moesten we op Heineken Grond alles ontruimen wilden we onze spullen droog houden.
Uiteindelijk kon Steven in een klein venstertje veilig het veld halen. Maar goed ook, want even later zat het veld weer potdicht, een uur later kon Steven de kist afbreken.
De bijgevoegede foto van Steven met flits opde achtergrond is illustratief voor de situatie..

17.05 uur
18 meter komt er ook aan, Sreven is binnen.

16.56 uur
1R komt eraan, Francois zit daar 20 km achter, 18 m jongens hebben nog 135 meter hoogte nodig om op final glide te gaan.


16.28 uur
Ronald krappe final Glide, moet lukken denken we hier. Meeste kisten komen met genoeg energie binnen.

Ronald komt eraan, heeft geschakeld, anderen rond 60-70 km uit., de cumuls worden wat minder, maar nog goed genoeg. Ik hoor ze wel over blauwe gaten, dat is dan wat lastiger.
Steven vliegt alleen.

16.14 uur
Op de tracker is te zien dat Ronald 50 km uit is, hij komt in elk geval mooi op tijd binnen. De vraag is wat is zijn snelheid? Zal vanavond blijken of zijn relatieve vroege start goed is geweest.

eerste kisten komen nu binnen, met Heineken Grond hebben we een mooi plekje, ze komen prcies voor onze neus finishen = leuk :-)

14.57 uur
15/18 meterklasse is nu ook weg.
ETA Ronald XT 16.18 uur
ETA 15 m, PT&1R 16.58,
ETA 18 m, 71&XCT, 16.59
tot kwart over vier even rust.....

14.37 uur
Ronald is al gestart, andere klassen hangen nog voor de lijn.
Cumuls beginnen er mooi uit te zien, strakke onderkant. Het deel waar gisteren de bui is gevallen is wat minder, blauw, daarna meldt Ronald weer stijgen.

14.16 uur
Wat lastig vandaag, iedereen hangt nog voor de lijn, een korte opdracht, dus starttijdstip is redelijk belangrijk, ga je te vroeg dan heb je het eerste stuk nog geen goede thermiek maar heb je waarschijnlijk geen last van buien. Andersom, als je te laat gaat dan kom je wellicht op het eind van de dag in de problemen net als gisteren door buienontwikkeling.
Ondertussen lijkr er wat ander weer in te komen, wat frisser en minder vochtig. Dus misschien minder buien op het einde? Tja, iets met koffiedik en achteraf iets met een koe.


12.25 uur
Ja, daar zijn we weer!
Het starten is begonnen..
Was een vrij abrupte radiostilte gisteren, maar zoals jullie al wel begrepen zullen hebben van de shouts van Jeroen, was het even een zeer hectische situatie op het veld en tja, dan moeten er prioriteiten egsteld worden, en dat is helaas lieve luisteraars niet de website. Over gisteren zal ik vanmiddag nog wat vertellen als de vliegers vliegen.

Vandaag ziet het er ongeveer net zo uit als gisteren, alleen wat vochtiger enn warmer, de vrees bestaat dat de buienactiviteiten net zo erg zullen zijn als gisteren. Moeilijk om je taktiek op aan te passen, die gaan we natuurlijk iet verklappen op de site. Vroegah, toen er nog geen google translate bestond konden we dit als Nederlanders gerust doen, nu niet meer dus :-)
De opdrachten zijn 

Task for 29.07.2014 Open Class

Task for 29.07.2014 15m Class

Task for 29.07.2014 18m Class

Volg WK Zweefvliegen
Montluçon


Verwerkingstijd: 0.01 seconden