Navigatie
Aangesloten bij:


29-8 dag 3
De dag van gisteren.
Nu pas tijd om daar nog iets over te zeggen.
Het eindigde dus met een enorm onweer op het veld, iedereen behalve Steven konden nog voordat het echt losbarstte nog thuis komen. Het laatste belletje van Ronald was net te weinig voor Steven om thuis te komen. Ondertussen was er zo'n muur van water tussen het veld en Steven dat Steven besloot te holden totdat de bui voorbij was. Een open klassevlieger die er wel doorheen ging kwam in de stromende regen en 200 meter zicht puur op GPS binnen "vallen"een normale landing kon je het niet noemen. Ondertussen was hij wel de finishcirkel binnengevlogen, de (helaas magere) punten waren in elk geval al binnen). Ondertussen moesten we op Heineken Grond alles ontruimen wilden we onze spullen droog houden.
Uiteindelijk kon Steven in een klein venstertje veilig het veld halen. Maar goed ook, want even later zat het veld weer potdicht, een uur later kon Steven de kist afbreken.
De bijgevoegede foto van Steven met flits opde achtergrond is illustratief voor de situatie..

17.05 uur
18 meter komt er ook aan, Sreven is binnen.

16.56 uur
1R komt eraan, Francois zit daar 20 km achter, 18 m jongens hebben nog 135 meter hoogte nodig om op final glide te gaan.


16.28 uur
Ronald krappe final Glide, moet lukken denken we hier. Meeste kisten komen met genoeg energie binnen.

Ronald komt eraan, heeft geschakeld, anderen rond 60-70 km uit., de cumuls worden wat minder, maar nog goed genoeg. Ik hoor ze wel over blauwe gaten, dat is dan wat lastiger.
Steven vliegt alleen.

16.14 uur
Op de tracker is te zien dat Ronald 50 km uit is, hij komt in elk geval mooi op tijd binnen. De vraag is wat is zijn snelheid? Zal vanavond blijken of zijn relatieve vroege start goed is geweest.

eerste kisten komen nu binnen, met Heineken Grond hebben we een mooi plekje, ze komen prcies voor onze neus finishen = leuk :-)

14.57 uur
15/18 meterklasse is nu ook weg.
ETA Ronald XT 16.18 uur
ETA 15 m, PT&1R 16.58,
ETA 18 m, 71&XCT, 16.59
tot kwart over vier even rust.....

14.37 uur
Ronald is al gestart, andere klassen hangen nog voor de lijn.
Cumuls beginnen er mooi uit te zien, strakke onderkant. Het deel waar gisteren de bui is gevallen is wat minder, blauw, daarna meldt Ronald weer stijgen.

14.16 uur
Wat lastig vandaag, iedereen hangt nog voor de lijn, een korte opdracht, dus starttijdstip is redelijk belangrijk, ga je te vroeg dan heb je het eerste stuk nog geen goede thermiek maar heb je waarschijnlijk geen last van buien. Andersom, als je te laat gaat dan kom je wellicht op het eind van de dag in de problemen net als gisteren door buienontwikkeling.
Ondertussen lijkr er wat ander weer in te komen, wat frisser en minder vochtig. Dus misschien minder buien op het einde? Tja, iets met koffiedik en achteraf iets met een koe.


12.25 uur
Ja, daar zijn we weer!
Het starten is begonnen..
Was een vrij abrupte radiostilte gisteren, maar zoals jullie al wel begrepen zullen hebben van de shouts van Jeroen, was het even een zeer hectische situatie op het veld en tja, dan moeten er prioriteiten egsteld worden, en dat is helaas lieve luisteraars niet de website. Over gisteren zal ik vanmiddag nog wat vertellen als de vliegers vliegen.

Vandaag ziet het er ongeveer net zo uit als gisteren, alleen wat vochtiger enn warmer, de vrees bestaat dat de buienactiviteiten net zo erg zullen zijn als gisteren. Moeilijk om je taktiek op aan te passen, die gaan we natuurlijk iet verklappen op de site. Vroegah, toen er nog geen google translate bestond konden we dit als Nederlanders gerust doen, nu niet meer dus :-)
De opdrachten zijn 

Task for 29.07.2014 Open Class

Task for 29.07.2014 15m Class

Task for 29.07.2014 18m Class

Volg WK Zweefvliegen
Verwerkingstijd: 0.01 seconden