Navigatie
Aangesloten bij:


27-7 eerste wedstrijddag WK
16.49 uur
Zo, iedereen is binnen, de vluchten worden geupload en dan is het resltaat afwachten. BIj een AAT is dat altijd lastig in te schatten, je weet nooit welke route er is gevlogen. Vliegers mogen dan zelf hun route kiezen maar moeten wel binnen een bepaalde tijd weer terug zijn.
Spectaculaire massa finishes. wel geordend, door de finishcirkel zijn de meesten hun energie al kwijt en komen netjes achter elkaar, als een soort Schiphol, binnen.
We gaan sluiten, missie van vanavond zijn de ....foto's!

Oeps, achter ons, zuid, begint het te onweren. Chapeau voor de wedstrijdleiding voor de opdracht!

16.00 uur
De eersten komen binnen, Jelmer en Jeroen (71 en XTC) zitten op final Glide en kunnen elk moment binnen komen.|
XTC gaat schakelen, 1R 58 km uit, wat laag maar ziet draaiende kisten.

15.00 uur
Zo even een update..., mannen zijn op pad en het ziet er naar uit dat de wedstrijdleiding exact het goede weervenstertje heeft gebruikt. Wij op Leszno zitten in lichte regen, het wedstrijdgebied is verder (nog) schoon.
Het starten vanuit Heineken grond is spectaculair: aan het einde van het veld is een weggetje, waar sommige combinaties net overheen komen, nog wel even een puntje van veiligheid.
We begonnen met 37 graden op Heineken grond, het is nu afgekoeld naar 31. Door de hitte was de telefoon en de wifi hotspot oververhit. Lastig als je voor de start de buienactiviteit in de gaten moet houden....
11.45 uur
Iedereen is nu op de strip, het is ondertussen 27 graden in de schaduw, zeer vochtig dus iedereen loopt lekker te zweten en te drinken.
De voorbereidingen gingen goed, ondanks het vroege gridtijdstip wwas was iedereen op tijd klaar. En.... men had er zin!

Hier de opdrachten

Task for 27.07.2014 15 Class

Task for 27.07.2014 18 Class

Een klein weervenstertje wat er voor zorgt dat de opdrachten nagenoeg hetzelfde zijn, goed uitkijken dis! !39 vliegtuigen vliegen in hetzelfde gebiedje.

9.00 uur
Alle kisten staan in de grid,
tijd voor het ontbijt. Nog een uur voor de briefing begint, we liggen dus mooi op schema!
Het is zover!

Na een week van training en voorbereiding ter plekke is het Nederlandse team er redelijk klaar voor. Helaas vielen er twee trainingsdagen uit, hierdoor was het wat lastig om  in het goede ritme te komen. Het is hier een uur dichter bij het Oosten, waardoor de dag weertechnisch gezien een uur eerder begint maar ook eerder ophoudt. De eerste starts zullen de komende periode waarin in de middag buien worden verwacht, waarschijnlijk rond 11.30 uur plaatsvinden. De tijd tussen de briefing en de eerste start is dan ook erg krap.
Daarom gaan de vliegers voordat de briefing begint alvast met de meteo met elkaar doornemen. Na de briefing kunnen ze dan meteen met de opdracht aan de gang. De kist staat dan al kant en klaar op de strip, vanaf 8 uur is de gri open.
Volg WK Zweefvliegen
Verwerkingstijd: 0.01 seconden