Donderdag 7 augustus
Geplaatst door webmaster op 07-08-2014 11:40
18.00 uur
een mooie 2e plaats voor Ronald, jammer dat er weinig punten te verdelen waren vandaag. Op zich lijkt het vroege starttijdstip niet verkeerd te zijn geweest voor de 15 mter klasse, het ging onderweg even niet goed, en tja, dan ben je eigenlijk meteen af in dit gezelschap.

Vanavond Dutch-British BBQ, en iedere piloot mag een andere pilot + crew uitnodigen, ben bennieuwd wie er allemaal zullen zijn!

15.43 uur
Iedereen is binnen, mooie massa finishes vandaag. Voer voor fotografen!
Misschien heeft onze razende reporter nog mooie opnames kunnen maken..
XT had 136 km/uur. Dat klinkt heel snel...

15.15 uur
Er komt een grote groep 15 meter binnen, Steven zit daar ongeveer 7 minuten achter.
XT Final glide en PT ook, Jeroen nog 200 meter erbij. Er komen steeds meer vliegtuigen binnen, blijkbaar heeft iedereen hetzelfde idee gehad om vroeg te starten.

15.05 uur
Steven 62 km uit finalglide! PT zit erbij in de buurt. Samenwerking in 15 meter gaat vandaag zo te horen prima. Goed pad onderweg zegt Steven
Nu zijn we nieuwsgierig wat het resultaat is. Zou het vroege starten beloont worden? Of heeft iedereen hetzelfd idee gehad? Nu de starttijden niet meer ingeleverd hoeven te worden weten we niet meer hoe de situatie is.
71 heeft derde kp gerond en klinkt opgewekt!†

14.00 uur
Hier Heineken Grond.
De mannen zijn onderweg en het weer is lastig, grote plakkaten uitspreiding (dikke wolken waar geen thermiek onder zit) bevinden zich in het wedstrijdgebied. Soms goede stijgwaarden in de opklaringsgebieden, soms is het scharrelen geblazen.
Steven en Francois waren snel weg, op dat moment zag het er goed uit en het leek niet beter te worden. Alle Nederlanders zijn snel na de opening van de lijn gestart. Vanavond weten we of dit een juiste beslissing is geweest.

De dag van gisteren
Goede resultaten van de 15 meter en open klasse, met een mooie sprong naar boven. De 18 meter klasse zoekt nog naar de vorm, wanneer nu met de groep mee, wanneer alleen?
De briefing was.... 'bijzonder" laten we maar zeggen. In de opdrachtformulieren zaten zeer veel fouten, een korte opdracht voor de weeersverwachting , een hele vroege start, 1e keerpunt van 15 en 18 waren hetzelfde, de datum van de vorige dag stond er boven. Waren ze mischien al 's avonds laat gemaakt?
De wedstrijdleider, tasksetter kunnen niet zo goed Engels dus de wedstrijdleider zij alleen maar yes, en ging dan naar de volgende. Totdat....de operationmanager ingreep. Een jonge vent die uitstekend Engels spreekt. Lachend zei hij: I am sorry we've messed up the task's of today, you will get new tasks on the grid. Wedstrijdleider blij maar volgens mij had hij niet helemaal door wat er werd gezegd. Dan was hij misschien wel naar SiberiŽ gestuurd, bij wijze van dan. Hilarisch gewoon.
Later hoordde we van de chiefsteward dat hij dit allemaal had gezegd maar dat er geen acht op werd geslagen. Tja, een steward heeft alleen maar een adviserende functie...
Ik krijg een beetje Hongaarse gevoelens, een oudere, super eigenwijze staf en die niet of nauwelijks Engels spreekt en een jongere generatie die het allemaal heel goed begrijpt.

In dezelde briefing heeft ons eigen Loek Boermans afscheid van ons genomen als OSTIV president na 19 jaar voorzitter te zijn geweest en al 37 jaar lid is. Bij de komnde IGC vergadering is er een extra OSTIV vergaderin waarin de nieuwe voorzitter gekozen wordt. Er is al een kandidaat: proffessor herr dr. †Rolf Radespiel van de tu in Braunschweig.

11:45 uur

11:30 uur
Opdrachten 7 augustus staan weer op GliderTracking. (Gisteren helaas een storing op de server)