vrijdag 8 augustus
Geplaatst door frouwke op 08-08-2014 11:32
17.56 uur
Ronald gaat schakelen, 10 km uit.
We zijn weer benieuwd naar de uitslagen.

17.47 uur
XT final glide...."het is klote gegaan" , daar was ik al bang voor, naar Glider tracking kijkend.

17.15 uur
XTC is binnen, PT is binnen, 71 binnen, 1R schakelen, Ronald was "even druk", zou ondertussen ook al op final glide moeten zitten.

17.00 uur
De eerste kisten komen binnen, o.a. Kawa. We horen onze mannen inmiddels weer op de radio. XTC op final glide, Steven 55 km uit maar lastig.
XT moet nog ong. 100 km

14.30 uur
iedereen is op pad, mooi weer, afe en toe wat vreemde cumuls ertussen, blauwe gaten, Ben benieuwd hoe het afloopt vandaag.!

14.12 uur
15 meter klasse is al een keer gestart maar weer teruggekomen, Steven werd "uit een bel geduwd" en besloot terug te gaan. Iedereen hangt voor de lijn. Er komen nog weer meer mensen terug die al waren afgevlogen. betekent dat het wrsch nog niet goed genoeg is.
Nog wat politiek nieuws...
Ik had het al gehad over de ouderen die het kader hier vormen en de jongere generatie die het eigenlijk beter weet maar waar niet naar wordt geluisterd?
De wedstrijdleider van de WK junioren vorig jaar zat in de scoring. Zeer deskundige jongeman die het echt heeft begrepen. Die is naar huis gestuurd twee dagen geleden. Waarom precies weet ik niet, feit is wel dat de scoring de laatste twee dagen slecht is, na 45 minuten is er nogg niet gescored.
Verder is er iemand met al het inschrijfgeld vandoor gegaan, dat was al voor de wedstrijd, mmmmm.... "all politics" zei Georgio Ballarati

13:15 uur
We hebben weer een videojournaal !!

12.15 uur
Het is weer begonnen! Op dit moment wordt er gestart. 5/8 cumulus, blauwe lucht.
De vraag is of er vanavond nog buien tot ontwikkeling komen. Het ene weerbericht geeft aan van wel, het andere niet.

11.00 uur
Daar zijn we weer.
Briefing is achter de rug, frontje is net gepasseerd, de zon begint te schijnen, de A-opdracht is bekend, tussen de 360 km en 400 km mogen de mannen vliegen vandaag. Het lijkt een mooi vliegdagje te worden, yes :-)


opdrachten: GliderTracking

De dag van gisteren
Een mooie tweede plaats voor Ronald, hoewel hij zelf niet heklemaal tevreen was. Jammer dat de opdracht relatief klein was en het daardoor geen 1000 punten dag was. Hierdoor was het onderlinge puntenverschil niet groot en is Ronald "maar" drie plekken gestegen.

Gisteren de dag afgesloten met de ondertussen traditionele Dutch British BBQ. Vanaf ik denk ongeveer 2005 is het gebruik om een avond met elkaar te BBQ-en. Het was weer ontzettend gezellig, het weer, prachtige zonsondergang, droeg daar wel aan bij. Het ziet er naar uit dat deze traditie voorlopug wel voorthezet wordt: ook bij de WK Junioren werd er een british Dutch BBQ georganiseerd.