zondag 10 augustus, afsluiting
Geplaatst door frouwke op 10-08-2014 01:32
Dat was het dan weer, de WK in Leszno 2014.
Uiteindelijk 2 man op een 9e plek, een 10e plaats, 21 en 33. Moet erkennen dat we wel eens betere WK's hebben gedraaid. Helaas dit keer niet. 
Wat gezegd moet worden van deze WK is dat de verschillen heel klein zijn, er zijn heel veel goede piloten die weinig voor elkaar onder doen. één klein ienemienie foutje en je doet al niet meer mee voor die dag. Dit wordt het best geïllustreerd in de 15 meterklasse, John Couts verliest met 7 punten de titel, dat is welgeteld 2 bochten. In de open klasse werd Andrew Davis die 1e stond de laatste dag 2e, normaal gesproken is dit voldoende om 1e te blijven. Maar Michael Sommer deed het erg goed en haalde hem alsnog in.

Wat onze eigen mannen betreft, tja, het ging net niet. We lieten soms teveel punten liggen, de scherpte was er soms niet helemaal. En dat kun je je in dit veld niet permiteren.
Als team hebben we goed gefunctioneerd, zowel in de lucht als op de grond. Het dagelijks ritme zat er goed in, iedereen hiled zich er goed aan waardoor alles liep als een goed ge-oliede machine. Ook de grondploeg functioneerde uitstekend, elke ophaler had zo zijn eigen klusjes voor het team.
De teamtent en het gezamenlijk koken/eten heeft een belangrijke bijdrage aan de goede sfeer. Het is een hoop gesjouw, maar zeker de moeite waard!

Vandaag gaan alle vliegers naar huis, vanwege het late tijdstip van de prijsuitreiking hebben de vliegers toestemming om eerder te vertrekken.  Ikzelf zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de closing ceremony, om daarna naar Zuid Frankrijk te vertrekken om  nog een week met de deltavliegers op te trekken die daar een trainingswedstrijd hebben.

Tot een volgende keer misschien??

Frouwke